Psihiatrie

Boala Alzheimer este cea mai frecventa forma de dementa, boala caracterizata prin afectarea functiilor cognitive. Apare de obicei la o varsta inaintata si reprezinta a patra cauza de deces la adulti, dupa boala cardiaca, cancer si atacul cerebral. Dementa Alzheimer afecteaza in general persoanele in varsta, desi exista si cazuri in care debutul poate fi la 40-50 ani. Totul incepe cu pierderi de memorie, urmate de incapacitatea de a-si desfasura activitatile zilnice si afectarea capacitatii de comunicare.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul pacientilor cu dementa este in continua crestere. Se estimeaza ca pana in anul 2030, numarul pacientilor cu dementa se va dubla, iar pana in anul 2050 se va tripla. Din totalul pacientilor, 71% sunt in tările cu venituri mici si mijlocii.

Efortul Companiei Dr. Reddy’s in domeniul dezvoltarii de produse care imbunatatesc calitatea vietii pacientilor se concentreaza pe crearea de combinatii noi, printre acestea numarandu-se si medicamente pentru tratarea bolii Alzheimer.

MEDICAMENTE ELIBERATE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA (Rx)

DenumireConcentrațieForma farmaceuticăSubstanța activăProspect
Memantină Dr. Reddy’s 10 mg Comprimate filmate Clorhidrat de memantină pdf
Rivastigmină Dr. Reddy’s 4,6 mg/24 ore; 9,5 mg/24 ore Plasturi transdermici Rivastigmină pdf

Le recomandam pacientilor sa apeleze la consultatii medicale de specialitate pentru orice forma de diagnostic sau de tratament.